Wat leer je tijdens een puppycursus?


Ben je de trotse eigenaar geworden van een puppy? Gefeliciteerd! Een pup in huis is hartstikke gezellig, maar het kan ook uitdagingen met zich meebrengen. Een jonge hond heeft namelijk nog heel veel te leren. Van zindelijkheidstraining tot socialisatie: er is nog genoeg te doen! Een puppycursus biedt een waardevolle training voor je nieuwe hond, maar zorgt er ook voor dat jij als eigenaar beter met de pup leert omgaan. In dit artikel kom je erachter wat je allemaal leert tijdens een (online) puppycursus zodat je antwoord krijg op de vraag ‘wat leer je bij een online puppycursus?‘.

1. De basiscommando’s

Een van de eerste dingen waar je mee aan de slag gaat tijdens een puppycursus is het aanleren van de basiscommando’s. En dan hebben we het over zitten, liggen, komen en blijven. Deze basiscommando’s vormen namelijk de basis voor de verdere training en zullen helpen bij het opbouwen van een sterke band tussen jou en de puppy.

2. Socialiseren

In het begin is de puppy alleen maar bij jou in de buurt, maar het is ook heel belangrijk om hem kennis te laten maken met andere mensen, omgevingen en dieren. Hoe eerder je de puppy in contact brengt met anderen, hoe meer voordelen dit biedt in de toekomst. Een puppycursus is een van de beste gelegenheden voor je puppy om te socialiseren met andere honden en mensen. Zo leer je je puppy om op een positieve manier om te gaan met verschillende situaties en omgevingen. 

3. Zindelijkheidstraining

Zindelijkheidstraining: het lijkt zo makkelijk, maar dit is het zeker niet. Tijdens puppycursus leer je effectieve technieken en trucjes om je puppy te helpen zindelijk te worden. Het is belangrijk dat je je hond beloont bij goed gedrag en juist niet straft. Door consistente training en een positieve benadering voorkom je ongelukjes in huis.

Wist je dat je een puppycursus ook online kan volgen? Dit is handig voor als je een druk schema hebt of de cursus op je eigen tempo wilt volgen.